
חוג היסטוריה לילדים ונוער בחינוך ביתי
שיעורים חדשים ומגניבים כל שבוע. מפגשים חודשיים במוזיאון
תוכן עניינים (לחצו למעבר)
מידע כללי על החוג
נושאים חובקי עולם: היסטוריה, ארכיאולוגיה, אמנות ותרבות, גאוגרפיה, מדע, המצאות חשובות, תרבות פופולרית, תנ"ך וחגי ישראל, אישים חשובים וסיפורים מרתקים. בדרך כל יש דגש על היסטוריה יהודית ותנ"ך, עם ההקשר התרבותי הרחב והתייחסות להיסטוריה כללית, אמנות, מדע, אישים מפורסמים ועוד. תלמידים מוזמנים לבקש נושאים ואני מכין אותם. גללו למטה לרשימת הנושאים שעשינו, ולטעימה של מפגשים חינמיים.
פעם בחודש - סיור במוזיאון אחר בארץ*
הסיורים מחולקים לקבוצות גיל, ילדים 6-9 וילדים גדולים 10 + נוער. לפעמים ביחד. תלוי במגבלות הזמן והמקום.
רשימת המוזיאונים האפשריים לשנה זו מצויינים למטה, כולל מקומות בהם כבר ביקרנו.
המפגשים לשנה"ל תשפ"ה/2024-5:
-
מוזיאון ישראל ירושלים (ספטמבר)
-
מוזיאון לתרבות הפלישתים אשדוד (אוקטובר)
-
מוזיאון ארצות המקרא ירושלים (דצמבר)
-
נמל מבקרים קיסריה (פברואר-מרץ)
-
מוז”א - מוזיאון ארץ ישראל תל אביב (מרץ-אפריל)
-
המזגגה - מוזיאון לארכיאולוגיה וזכוכית + דור קיבוץ נחשולים
-
מוזיאון הפסיפסים, לוד
- עקבות בעמק - האגף לארכאולוגיה עמק המעיינות
-
מוזיאון הכט חיפה
-
המוזאון הימי הלאומי חיפה
מה העלות?
למפגשים הפרונטליים:
עלות המפגשים נע בין ₪50-80 (כולל מע"מ) לילד מגיל 5-6 למעלה. והורים מוזמנים להוסיף טיפ. המחיר אינו כולל דמי כניסה למוזיאונים ואתרים. דמי הכניסה משתנים ממקום למקום.
למפגשים בזום:
ניתן להירשם למפגש בודד בזום במחיר ₪55 - מחיר למשפחה/בית. מספר המשתתפים לא רלוונטי.
ניתן לרכוש כרטיסיה/מנוי, וככל שהכרטיסיה גדולה יותר, המחיר פר מפגש יורד. כרטיסיה גם נותנת גישה להקלטות מתחילת השנה בקורס, כל עוד המנוי פעיל. שימו לב שיש למנוי תוקף, ולא ניתן להאריך אותו כאשר הוא מסתיים. לכן יש ליצור קשר לפני, אם יש צורך חריג להאריך אותו.
על מנת לרכוש כרטיסיה יש להתחבר לאתר, תהליך חינמי, פשוט, וחד-פעמי. ברגע שאני מאשר אתכם, אפשר לרכוש מנוי. כאשר מחוברים לאתר (זה קריטי), המערכת תזהה שיש לכם מנוי, ותוכלו להירשם למפגשים מתוך היומן ללא עלות.
האם צריך ידע מוקדם?
לא. אבל זה עוזר. בשיעורים אני תמיד מציג את הנושא מתוך הנחה שיש מגוון משתתפים מרקעים שונים, החומר מוצג בצורה שווה לכל נפש. גם התנ"ך והנושאים של מורשת ויהדות מוצגים עם גישה מכבדת לכל המנעד מהחילוני-מסורתי-דתי. רשימת שיעורים שהתקיימו בשנתיים האחרונות מוצגת בתחתית העמוד.
אפשר טעימה?
בוודאי! הנה הסרטון של פתיחת השנה לקורס. מוזמנים לצפות ולהינות
מידע כללי:
-
בכל שבוע יש נושאים חדשים, לפעמים הם חלק מסדרה עוקבת של כמה מפגשים, ולפעמים הם עומדים בפני עצמם.
-
המפגשים מתחלקים לגילאי 6-9, ומפגשים לגילאי 10+ ונוער. הם מצויינים בצורה ברורה בלוח ההרשמה למפגשים.
-
אפשר להירשם למפגש בודד, או לרכוש מנוי/כרטיסיה (זה אותו דבר!), ולממש את המפגשים בכרטיסיה לפי ראות עיניכם. למנוי יש פג-תוקף, וגם גישה לספריית וידאו של המפגשים שהתקיימו בשנה זו.
-
אנחנו ממליצים להפוך לחברי אתר בחינם. כך לא תצטרכו להזין את פרטיכם כל פעם מחדש. ואם תרכשו כרטיסיה, תהנו ממגוון הנחות והטבות.
-
מחיר השתתפות בסיור וירטואלי נע בין ₪40-48 (+ מע"מ) המחיר המלא הוא להשתתפות חד-פעמית. הנחות הולכות וגדלות בהתאם לכרטיסיה שרכשתם.
כיצד להתעדכן ולעקוב?
יש כמה דרכים, תבחר מה שהכי נוח לכם.
-
סמנו את הדף הזה וחזרו אליו. לו"ז ההרשמה למטה מתעדכן. שימו לב שאנו לא עובדים בחגים ובחלק מהחופשים.
-
הצטרפו והיו לחברי אתר. חברי אתר יכולים להגדיר התרעות על התכנים שמעניינים אותם.
-
יש לקבוצת ווטסאפ לחוג בזום והודעות כלליות, ויש קבוצה נפרדת לסיורים החודשיים. תתבקשו להזדהות כדי למנוע כניסה לא רצוייה ולמען פרטיות המשתתפים. אנא צפו לפנייה מהאדמין של הקבוצה והגיבו, אחרת בקשתכם תידחה. תודה על ההבנה.
על מה הנושאים הבאים?
לו"ז השיעורים למטה מציין מתי השיעורים יתקיימו לפי גילאים ולפי שפה. הלו"ז אינו יכול לציין את הנושא של מפגשים ספציפיים, ולכן צרנו רשימת נושאים עם פרטים ותאריכים. רשימה זו תכוון אתכם ללו"ז להרשמה. הרשימה בפיתוח ולכן תאריכים והסברים עלולי להופיע באנגלית או באופן חלקי. תודה על סבלנותכם.
להרשמה, ניתן לשלם על מפגש בודד או לרכוש כרטיסיה. בעזרת כרטיסיה תוכלו לבחור איזה שיעור שתרצו ותקבלו את הקישור לתיבת הדואר. בנוסף לנוחיות של אזור מנויים (ההרשמה לאתר היא חינם), תכנית המנויים/כרטיסיות מקנה הנחות, גישה לספריית וידאו של הקלטות ועוד הטבות.
1,2 לאפריל
סיור במוזיאון ארץ ישראל (תל אביב)
הצטרפו לסיור החודשי לחנ"ב, כל חודש במוזיאון אחר בארץ. מוזיאון ארץ ישראל בנוי על האתר הארכיאולוגי הרשמי הראשון של מדינת ישראל, תל קסילה. האתר כולל פארק פתוח עם מבנים כמו בית בד ותחנת קמח, וכן ביתנים העוסקים בתחומים שונים כמו מטבעות, זכוכית, נחושת, מלאכות קדומות, ותערוכות מתחלפות